Børnefestival 2016 –en fed oplevelse

  Fredag d. 1. april drog 46 forventningsfulde og glade børn og voksne afsted fra Kirkecenterets parkeringsplads mod Holstebro.

  Her skulle vi deltage i KFUM og KFUK´s Børnefestival. En festival som igen havde sat rekord i antal deltagere – i alt 1532 deltog.

  Vi fra Ikast blev indlogeret på VIA i nogle klasseværelser. På skolen skulle vi opholde os på til spisning og natkasser og selvfølge sove lidt. Alt fælles program for alle deltagere foregik i Gråkær Arena, som kun var 10 minutters gang fra skolen.

  Det blev en fantastisk weekend med højt humør, fællesskab og gode oplevelser.

  Mesterdetektiven Find Spor og børnene har under hele Børnefestivalen været på sporet af påskens store mysterium, og undervejs har han fundet æsellort, baljer og tornekroner – og op af sin tilsyneladende lille kuffert kunne komme utrolige ting som dej og senere brød, kors, æsler og engle. Find Spor har mødt en række personer fra Bibelen, og han har fundet ud af en masse i sin søgen efter Jesus Kristus og Guds rige, selv om telefonopringningerne fra mor har været et forstyrrende – men underholdende – element.

  Børnene har taget Find Spor til hjertet og fulgt ham hele vejen, og udstyret med en lup har de selv fundet påskespor på toiletterne på skolerne. Børnene har også på egen krop oplevet centrale ting fra påskens budskab – de har f.eks. fået vasket deres fødder og delt brød med hinanden. Et særligt øjeblik var også, da børn og voksne gav hinanden massage, og der sænkede sig en stilhed og koncentration i hallen, som var til at mærke.

  Taget lettede på Gråkjær Arena

  Gennem hele weekenden har taget på Gråkjær Arena været ved at lette, når samtlige deltagere skrålede med på festivalsangen; "På sporet", eller når latteren ikke ville stoppe over underholdningen af bugtaleren Peter Nørgaard; Ballonmanden Asger Fonnesbech eller duoen Svend & Kaj. Alle kunstnere formåede at ramme i børnehøjde, og de havde et godt greb om deltagerne. Det samme havde børnene fra Den Kongelige Balletskole, Holstebro, der som det lokale islæt gav deres bidrag til festivalen, og fascinationen over dansen fik stilheden til i et moment at sænke sig over deltagerne.

  Fem efterskoler i det nordvestjyske med tilknytning til KFUM og KFUK åbnede lørdag eftermiddag dørene for Børnefestivalens deltagere. Efterskolernes elever havde, som et led i deres lederuddannelse, stået for aktiviteterne, og både elever og skoler fik vist, at der også i efterskolemiljøet er spor af KFUM og KFUK.

  Udover oplevelserne på store scene og efterskolerne har børnene haft et frirum, hvor de med hinanden har kunne prøve menneskefodbold, sumo-brydning, Tante Andante, pandekagemaskine og mange andre aktiviteter.

  Deltagerne tager fra Børnefestivalen med et væld af gode oplevelser og med en glæde over at være en del af noget større.

  Hvilken oplevelse der i weekenden var den bedste er det svært at svare på, for det hele var fantastisk. Men en ting er sikkert: Denne børnefestival vil blive husket for de 2000 liter popcorn der regnede ned fra Arenaens loft sidst på festaftenen lørdag. Sikke en forrygende, festlig (og fedtet) afslutning på aftenen.

  Tak til alle som var med fra Ikast. I bidrog alle til en uforglemmelig Børnefestival.

  De støtter os