Brev fra Hedi

  Tidligere leder i Club T, Heidi Lund Pedersen har siden september været medhjælper i en lektiecafé i Indien. Lektiecaféen er støttet af KFUM og KFUK i Danmark gennem projektet "IND I EN anden verden". Heidi har sendt denne hilsen til os:

  Køer, stærk mad, dytten, fattigdom, lugtende gader, indisk engelsk og ikke mindst 14 timers daglig strømafbrydelse er bare nogle af de ting jeg efterhånden har vænnet mig til her i millionbyen Madurai i Sydindien. Jeg har nu boet i Madurai i 3,5 måneder og synes stadig det er fantastisk, ikke mindst er børnene på YMCA's lektiecafe, hvor jeg arbejder, skønne! Første dag i lektiecafeen blev vi overvældet af glade børn, som alle råbende i munden af hinanden stillede os spørgsmålene: "you name?", "father name?", "mother name?", "sister name?" og "brother name?". Selvom børnene er fattige har de store ambitioner med livet, mange af dem har drømmejobs som: læge, politimand, computerteknikker og lære. Jeg håber inderligt at bare nogle af børnenes drømme bliver opfyldt, for det fortjener de sådan som de kæmper, både i og udenfor skolen.

  December har været en travl måned i lektiecafeen. Hver aften efter lektielæsning har programmet været besat af øvning af diverse danse, akrobatik og sang til årets store julefest i lektiecafeen. Desuden lå børnenes halvårige eksaminer også på dette tidspunkt, så tiden i lektiecafeen blev selvfølgelig brugt på at terpe til eksamen. I forbindelse med julefesten havde Kristian og jeg besluttet os for at lære nogle af pigerne to forskellige folkedanse og alle børnene We Wish You A Merry Christmas. Trods startsvanskeligheder og overvejelser om dette nogensinde ville lykkes blev det en succes i sidste ende.

  Min hverdag er meget forskellig, da arbejdet i lektiecafeen udelukkende er om aftenen efter børnene har fået fri fra skole. I dagtimerne planlægger vi lege og undervisning til lektiecafeen, ofte er vi også ude at besøge andre projekter eller på besøg på børnenes skoler. Vi er for nogle uger siden begyndt på et større malerprojektet i lektiecafeen, som skal ende ud med ni store figurer på væggene. Så fortiden bruger vi næsten hele dagen i lektiecafeen, om dagen med maling og om aftenen med børnene.

  Der er nu kun 2 uger til vi tager afsked med Madurai, det er utrolig trist at skulle forlade ens hjem for de sidste 4 måneder og de børn som vi er kommet til at holde utrolig meget af, men vi glæder os også meget til at se hvad Indien ellers kan byde på.

  Alt i alt har jeg det super godt hernede i varmen, selvom mors kødgryder er savnet en smule :)

  De støtter os