Brug sommerferien på noget der rykker!

  Det er sommerferie, vi daser der hjemme, men skolen vil slå det i stykker. Derfor er det så vigtigt man ikke må glemme, at brug’ den på noget der rykker….

  - Sådan synger Disney tegneseriefigurerne Phineas og Ferb i deres sommerferiesang, og det var hvad alle 150 børn og 50 voksne skrålede med på, på KFUM og KFUKs Børnesommerlejr for hele Distrikt Midtjylland.

  Og Børnesommerlejr i KFUM og KFUK: Det rykker! Årets tema var ”Phineas og Ferb” og dem kendte ALLE børn tydeligvis. Loftet var ved at lette når deres sang blev sunget. Inspireret af Phineas og Ferbs meget mærkelige påhit, var dagene på årets sommerlejr da også ret specielle.

  En dag var f.eks. Svinterdag (en blanding af sommer og vinter) og i den anledning blev børnene vækket med et ”Glædelig jul” og flere steder med julesang. Ved morgenmaden var der luciaoptog og et pakkespil stykkede juleevangeliet sammen og gav snakke om hvad der hører juleevangeliet til, og hvad der er traditioner, som ikke har noget med Jesus’ fødselsdag at gøre. Om eftermiddagen var der stort julemarked, hvor børnene kunne prøve forskellige boder – og vinde fine gevinster (også juleting J). I én af boderne kunne børnene for 1 krone købe tre-kast-med-risengrød-på-en-leder-efter-eget-valg. Det var RET populært J. Om aftenen havde vi besøg af Tante Andante og Fætter Fandango fra Lemvig som leverede et musikalsk show med en snert af jul. Dér fik vi også rørt sangmusklerne og sluttede af med ”Nu’ det jul igen”. En anden dag var der ”omvendt dag”, hvor børnene blev vækket med godnathistorie (læst bagfra) og derefter aftensmad. Aftenunderholdningen var om formiddagen og ”det med Gud” om aftenen – og så blev der spist morgenmad før børnene skulle i seng om aftenen. Børnene var hurtigt med på den omvendte dag, idet flere vendte deres tøj omvendt eller med vrangen ud. Nogle sad omvendt på stolene og vendte tallerknerne på hovedet og spiste af dem på den måde.

  U

  dover alt det omvendte havde vi denne dag også ”Elttab” … altså omvendt Battle J. I en arena lavet af store halmballer dystede alle lejrens deltagere opdelt i rød, blå, lilla og grønt hold i mærkelige, sære, sjove, nemme OG ulækre konkurrencer: noget med fiskebowling, havregrødskast, stafetter, stikbold og meget andet. Der blev givet point efter hver konkurrence, og vinderne måtte f.eks. kaste døde fisk på taberholdets ledere. Lejrvejret lagde ud med strålende sol og det gav dejlig mulighed for aften-lejrbålsunderholdning under åben himmel med figurerne Androkles, Josefine, Androkles’ mor og Josefines far, professoren. Der var sjove konkurrencer, og de børn, der havde de pæneste værelser under ”værelsestjek” fik lov at kaste vand på en leder, de selv valgte. Dét var meget populært. De ældste børn på lejren sov i telt og var på hike, der bød på både lækker bålmad, open-air-bio og ALLE sov under åben himmel. Sejt!!! De havde en rigtig god og hyggelig hike. En tilbagevendende succes for ”de store” på Børnesommerlejren. En aften var de ældste børn på besøg på kirkegården, hvor de snakkede med lederne om døden og opstandelsen. De måtte udvælge et gravsted, hvor de satte et lys. Flere af holdene valgte gravsteder, hvor der ikke var meget pynt på. Det blev til mange gode snakke mellem børn og ledere. De yngste ca. 100 børn havde denne aften mulighed for at ”arbejde” på Englefabrikken, hvor de kunne lave deres helt egen ”genbrugs-engel”. Den eneste regel var, at englene skulle have vinger og glorie – ellers var der frit spil. Der blev f.eks. lavet en Christian Eriksen-engel og mange andre meget flotte og fantasifulde engle. For at planlægge så stor en lejr, er det vigtigt, der er dygtige og engagerede ledere, som har forberedt lejren og aktiviteterne, ligesom det er vigtigt at unge og voksne er ledere på selve lejren. Det er et både stort OG sjovt arbejde, hvor man ved slutningen af lejren står med en dejlig følelse af at have været del af et vellykket projekt. TAK til alle de frivillige unge og voksne, der endnu engang har været med til at gøre Børnesommerlejren til et godt sted at være. Der deltog 50 børn, unge og voksne fra KFUM og KFUK i Ikast på lejren.

  Her

  kan du se masser af stemningsbilleder fra lejren.

  De støtter os