"Helle - for at være formand"

  ...var måske ikke lige det, Helle Wedel udbrød på det konstituerende bestyrelsesmøde. Helle havde IKKE lige tænkt hun skulle være formand, men nu er hun det - for KFUM og KFUK i Ikast

  "Jeg skal nok lige vænne mig til tanken, for jeg bryder mig egentlig ikke så meget om at være den, der står forrest. Så jeg var lidt overrasket over at jeg kom hjem med den kasket. Men jeg påtager mig opgaven som en udfordring og håber bare foreningens medlemmer vil bakke op om bestyrelsen og KFUM og KFUKs arbejde” fortæller Helle Simonsen Wedel. Hun fortsætter ”Bestyrelsen ta'r fat på at arbejde med Foreningsudvikling og i det forløb vil vi bl.a få brug for at medlemmerne møder op og er aktive medspillere på de visions- og projektmøder, vi vil arrangere i efteråret. Jeg tror det bli'r rigtig spændende og den proces glæder jeg mig til at vi kommer i gang med" Helle var for nylig på serverings job med en gruppe af foreningens Unge Voksne da Ikastegnens Y's mens club holdt stor charterfest, og oplevede her på nært hold, de unges fællesskab. "Det er nogle dejlige og aktive unge vi har i foreningen, og det var fedt at opleve hvor godt de har det sammen i et netværk, der bla. bygger på en fælles tro om at Gud elsker dem"

  Helle fortæller, at det også var et sådant fællesskab hun selv oplevede, da hun blev en del af KFUM og KFUK i Ikast som ung tilflytter til byen. Et fællesskab som over årene har udviklet sig til flere venskaber. "Jeg synes relationen mellem mennesker er vigtig, og for mig er KFUM og KFUK en forening, der har plads til at vi er forskellige, og hvor vi ikke alle behøver være enige i alt. Det livssyn, der er i KFUM og KFUK om at alle er ligeværdige, tiltaler mig meget. Jeg syn's det er så vigtigt et budskab, vi har til børn og unge: at de skal vide, de kan tro på Gud, og at Gud tror på dem, så de har et holdepunkt i livet. Jeg er glad for at være med til at prøve på at gi' det videre. Jeg håber rigtig mange børn og unge ta'r imod vores tilbud om klubaktiviteter og større Events, hvor De vil få et SUS af at være med". Helle har været medlem af bestyrelsen siden 2009. I de sidste to år har hun bla. varetaget referentposten i Bestyrelsen, været kontaktperson til både Arrangementsudvalget og Kommunikationsudvalget, hvor hun desuden har været redaktør på foreningens blad, Foreningsnyt – så det er en både arbejdsom og energisk kvinde, der nu ta´r formandskasketten på. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er Torben Lynderup, Grethe Horshauge, Annette Kold, Esben Hansen og Margrethe Vestergaard. <s></s> Det er én af Danmarks største KFUM og KFUK foreninger, Helle nu skal være forkvinde for. Med ca. 300 medlemmer og 11 klubber og afdelinger, sker der hele tiden noget for både børn, unge, voksne og familier. Og derfor har de også en ansat konsulent til at hjælpe med at udvikle, og holde gang i klubberne. Det seneste store projekt var KonfIkast, et event i Ikast bio og Bakkehuset for alle byens konfirmander i november. Meget mere info om KFUM og KFUKs tilbud og aktiviteter på

  www.ikast.kfum-kfuk.dk KFUM og KFUKs aktuelle Events:

  Der har i weekenden netop været afholdt TeenEvent på Rønde Højskole, hvor 500 unge oplevede alt fra farmer ræs, koncerter, stand-up ved Simon Talbot til Rap Gudstjeneste, hvor der blev stillet skarpt på hvilke koder og regler, der er i de unges eget liv. TeenEvent er et alkoholfrit stævne for 13-19 årige.

  Den 13-15. april deltager 56 børn og voksne fra Ikast i Børnefestival i Vejle. Et landsstævne for de 6-12 årige med ialt 1500 deltagere. Deltagerne vil her også opleve et overflødighedshorn af aktiviteter og oplevelser i workshops, shows om det-med-Gud, koncerter (med bla. grand prix vinderne "A friend in London") og meget andet.

  Samme weekend får deltagere på tidligere Børnefestivals det først unglederkursus på Talentfabrikken med bla. praktik-jobs i værkstedsgrupper på Børnefestivalen.

  Helle var på pletten med KFUM og KFUKs fane, da Dronningen kiggede forbi for nogle år siden.

  De støtter os