Med Bo bag kulissen på Julekoncerten med Oslo Gospel Koncert

    Det topproffesionelle Oslo Gospel Choir leverede smuk og stemningsfuld jule- og gospelsang for 1600 publikummer i Ikast-Brande Arena. Men hvordan er det lige at være frivillig i så stort anlagt et arrangement? Det har vi spurgt Bo Nedergaard om. Han har det seneste år været KFUM og KFUKs repræsentant i koncertudvalget bag Ikast kirkes Julekoncert:
    Når man deltager i et planlægningsarbejde som repræsentant for KFUM og KFUK i Ikast, er det rigtig rart at vide, at man kan byde ind med ressourcer. Jeg vidste fra starten af, at det ikke ville blive et problem at finde folk til opgaverne. Vi er utrolig privilegerede i Ikast KFUM og KFUK. Der er SÅ mange der gerne vil hjælpe, både i foreningen og rundt omkring. Samarbejdet i udvalget har samtidigt været rigtig godt. Det har været dejligt at opleve mennesker, med evner indenfor forskellige områder, der hver især kunne bidrage til at få koncerten op at stå. Sidste gang Oslo Gospel Choir var i Ikast i 1999 var jeg også med i koncertudvalget. Dengang var det også teknikken, der var mit arbejdsområdet. Derudover har jeg to gange i 2000 og 2004 været med i Ung Uges teknikudvalg og i 2008 var det Børnefestival her i Ikast det gjaldt. Det har været store og gode oplevelser. Jeg har altid interesseret mig for teknik, lyd, lys, osv. Derfor har det været rigtig spændende at deltage i disse store arrangementer, hvor grejet er stort og professionelt. Denne gang var vi (igen) Hans Jørgen Wedel, Kurt Bækgaard, Per Boll og jeg selv som teknikcrew - og vi har arbejdet sammen nogle gange.
    Tilbage i 90'erne arbejdede vi faktisk sammen ved Expert, Brdr. Godsk i i Ikast og siden har vi samarbejdet rigtig godt omkring teknikken ved nævnte arrangementer. Det er ved sådanne arrangementer rigtig dejligt at vide, at de folk man arbejder sammen med, er i gang fra den første højttaler rulles ind på scenen og til den sidste ledning er pakket sammen igen. Min opgave i udvalget bestod i første omgang af selve planlægningen med bestilling og koordinering af det tekniske udstyr. En hel del telefonsamtaler og mails til og fra de forskellige udlejningsfirmaer, Ikast-Brande Arenas personale., og Oslo Gospel Choirs lydmand. Før koncerten startede vi torsdag aften med at stille selve scenen op. Fra fredag morgen og indtil midt på eftermiddagen var vi hjælpere for lyd og lysudlejningsfirmaet. Derefter tog Oslo Gospel Choirs lydmand over. Vi kunne så slappe lidt af under lydprøverne. Under selve koncerten var Kurt Bækgaard den ene af tre kameramænd, som sørgede for at vi fik gode billeder på storskærmene. Lige så snart Karin Vestergård havde sagt tak for i aften og glædelig jul, gik vi så i gang med at pakke det hele samme igen. Der blev virkelig knoklet igennem. Også af alle de folk der hjalp med at stable stole. Lidt over midnat var lyd, lys, kameraer, storskærme og scenen pakket i lastbilerne, og vi kunne forlade hallen en god oplevelse rigere. Til en koncert som denne er det selvfølgelig vigtigt, at de firmaer der leverer udstyr overholder aftaler og sender folk med, som kan deres kram. Det var i høj grad tilfældet her. Oslo Gospel Choir stiller ret høje og specifikke krav til især lydanlægget. Lyd og lysudlejningsfirmaet havde før lavet koncerter med Oslo Gospel Choir. Det gjorde, at tingene omkring planlægningen gik noget nemmere. Der var et godt samarbejde mellem dette firma og Oslo Gospel Choirs lydmand. På denne måde undgik vi mange misforståelser og uklarheder. Til forskel fra nogle af de andre arrangementer jeg har været med til, var jeg ikke ”på” under denne koncert. Jeg kunne derfor personligt sagtens nyde koncerten. Det var en flot og stemningsfuld koncert. Kurt Bækgaard derimod, så koncerten gennem en lille kameraskærm og hørte ikke meget andet end producerens instrukser ude fra OB-vognen. Jeg ved, at han synes det var sjovt alligevel! Det er altid fantastisk spændende at arrangere noget stort. Når man står forrest i hallen, alt fungerer som det skal, folk er glade og man kan høre 1600 stemmer der synger med på ”En stjerne skinner i nat” og ”Dejlig er jorden”, så er det bestemt alle anstrengelserne værd!
    Billeder: Steens Hebsgaard, Ikast Avis

    De støtter os