Min ferie - Louise og Martin på Ung Uge

  Det er lørdag den 24. juli. Vi er på vej hjem – i bus – i stilhed – efter en højlydt uge – en UNG UGE – KFUM og KFUKs Ung Uge Festival i Løgumkloster.

  Men nu er det stille – for alle er trætte. Ja, okay…Jonas og Simon…dem er der ingen ro på J. De forsøger stadig at holde ”gang i den” med fnis og fjant og de sidste snack-rester.

  Martin er også vågen. Han har midterpositionen på bagsædet, og han indvilliger i en snak om oplevelserne fra ugen vi sammen med kilometerne lægger bag os.

  Martin er 18 og kommer i Unge Voksne i Ikast KFUM og KFUK.

  ”Jeg var også med på Ung Uge i 2007, og derfor havde jeg lyst til at være med igen. Det har bare været endnu federe denne gang. Jeg er jo blevet ældre, og synes min forståelse af kristendom er blevet større, så derfor føler jeg også, jeg har fået mere ud af at være med på Ung Uge denne gang. Det er vigtigt for mig, at Ung Uge er en festival, der er baseret på fællesskab om det med Gud. Jeg har i den grad fået opfyldt mine forventninger til Ung Uge. Det var rigtig fedt!

  Jeg boede i zone med elever fra den efterskole, jeg forlod for et år siden, og jeg lærte i løbet af denne uge flere af de nye elever rigtig godt at kende.

  Det er lidt sjovt at festivalen var samme sted som i 2007 – i Løgumkloster. Dengang tog vi billeder fra den lokale pizzeria, og de billeder sku’ vi selvfølgelig ha’ opdateret her 3 år senere. – Vi er blevet lidt større. Det havde vi det meget sjovt med.

  De bedste oplevelser på denne Ung Uge har nok for mig været diskussionsgrupperne, som jeg valgte – for jeg kan rigtig godt li’ at diskutere og sætte min egen tro i forhold til andres. Det er FEDT at opleve, vi er mange, der vil det samme: ha’ fællesskab om det med Gud. Sådan oplevede jeg det på Ung Uge.

  Og så har jeg bare nydt friheden – at man selv ku’ vælge, hvad man ville, at der var masser af go’ musik, og at der var et godt sammenhold.”

  Louise er også med bussen hjem. Hun er 14 år og hører til gruppen af de yngste deltagere på Ung Uge. Hun kommer i Indre Mission i Ikast, men flere kusiner, fætre, onkel og hendes far har selv tidligere været på Ung Uge. Da hendes veninde spurgte om hun ville med, var hun klar.

  Jeg spørger om Festivalen har været det hun forventede?

  ”Ja – jeg havde læst informationerne godt hjemmefra, så jeg var forberedt på, at vi selv skulle vælge mellem forskellige tilbud. Mig og min veninde havde hjemmefra planlagt, at vi gerne ville sy haremsbukser i Y-art, og det lykkedes os.

  Det var rigtig hyggeligt om aftenen i caféerne og med musikken.

  Jeg synes det var fint, at der var forkyndelsesshow hver eftermiddag, med efterfølgende aktiviteter i bo-zonerne. Men jeg er nok vant til, at der er mere om Kristendom på IM’s lejre end der var på Ung Uge. Hvis det havde været en IM lejr, tror jeg kun, der var blevet spillet musik med kristne bands, men det var ret fedt, at der her var kendte musiknavne som f.eks. Nahiba, der spillede. Hun var altså rigtig go’!.

  Jeg kom ikke til at lære så mange nye rigtig at kende. Det var mest da vi var på den lange gå tur (20 km. MED udfordringer og titlen ”Langt over grænsen” red.) at vi blev rystet sammen og havde fællesoplevelse om at have ondt i fødderne J.

  FAKTA om UNG UGE 2010:

  • 1.300 deltagere og hjælpere skabte dette års Ung Uge
  • Der deltog 34 unge fra Ikast, Isenvad og Bording. Mange af disse deltog sammen med deres efterskole.
  • Ung Uge Festival afvikles hver 3. år.
  • Løgumkloster var igen værtsby – som i 2007.
  • Årets festival havde temaet ”I Dit Liv…”
  • Ung Uge har tidligere været en landslejr for KFUM og KFUK, men i 2007 blev konceptet ændret til Festival, hvilket betyder at der udbydes en lang række tilbud indenfor Kristendom, sport, kreativt, nørd, ekstrem, musik o.m.a.
  • Se masser af billeder, videoer, på www.unguge.dk

  De støtter os