Mød fremtiden for KFUM og KFUK i DK - i Ikast :)

  Alle interesserede medlemmer får nu mulighed for at diskutere KFUM og KFUKs fremtid med Hovedbestyrelsen. Hovedbestyrelsen holder debatmøder over hele landet og altså også her i Ikast som opfølgning på tænketanken, FremtidsForums rapport.

  Det sker, når der den 8. marts afholdes debatmøde lige her i Ikast Kirkecenter, Pejsestuen kl. 19-22.
  Du kan hente Fremtidsforums rapport i sin fulde længde HER , og/eller læse generalsekretærens opsummering herunder:

  FremtidsForum opstiller tre scenarier for den samfundsudvikling, der kan ventes i de kommende år. Men uanset hvilket scenarie man tror mest på, mener medlemmerne af FremtidsForum, at KFUM og KFUK står overfor nogle grundlæggende udfordringer, hvis hele bevægelsen også skal være livskraftig og tiltrækkende for unge om 10-15 år.

  Styrk det lokale arbejde

  FremtidsForum ser organisationen 'nedefra' og mener, at det vigtigste omdrejningspunkt er det lokale arbejde. Ambitionen er, at der skal være flere relevante tilbud, som nye målgrupper kan være med i, og landsbevægelsen skal prioritere sine ressourcer sådan, at der kan gøres mere for at bistå foreningerne med det. Vores eksistensberettigelse ligger i at nå ud over 'os selv'. Tærsklen skal være lavere for, at nye frivillige kan være med i vores aktiviteter, og vi skal tage udgangspunkt i de behov, vi kan se lokalt for at arbejde med børn og unge, og være dygtige til at samarbejde med andre, der også har interesse i det. FremtidsForum lægger dermed ekstra vægt på den indsats for foreningsudvikling, som er sat i gang her i efteråret og vil fortsætte i 2012.

  En ny fortælling

  FremtidsForum mener også, at visionen om at børn og unge skal vide, de kan tro på Gud - og at Gud tror på dem ikke skal være det eneste udtryk for, hvad KFUM og KFUKs aktiviteter handler om. Der skal også være en anden og bredere fortælling, der giver udtryk for, at vi ud fra et kristent grundlag arbejder for, at børn og unge kan udvikle sig - at vi gør ord til handling. Rapporten rummer flere andre anbefalinger, og det er nu i første omgang Hovedbestyrelsen, der forholder sig til dem. HB modtog rapporten med respekt og tak og går nu i gang med at undersøge dele af den nærmere. Inden HBs møde i marts bliver der som nævnt mulighed for at deltage i debatmøder på Sjælland, i Syd-, Midt- og Nordjylland og også for at diskutere med HB på nettet. Der vil også komme et debatoplæg fra HB forud for de kommende møder. Den står for FremtidsForums egen regning, og HB har ikke taget stilling til, hvilke anbefalinger den vil følge eller arbejde videre med.

  De støtter os