Netværkspiloterne fra Ikast er landet

  ... og de er landet godt! Efter fantastiske sensommerdage i dejlige London med undervisning og indtryk, der har sat aftryk. Læs her deres egne ord om hvad de har taget med hjem:
  Heidi Lund Pedersen

  Levende og fangende undervisning, som jeg både kan bruge i arbejdet i KFUM og K, og uden for foreningarbejdet.

  Ligesom vi på kursus skulle lære at forstå andre, lærte vi også noget om os selv. Det var derfor godt at komme væk fra hverdagens stress, så vi kunne slappe af i hinandens selskab.

  Da kurset handlede om at kende sig selv og andre, var det meget nærliggende at lære KFUM & K eller YMCA bedre at kende, hvilket gjorde at jeg føler mit arbejde i KFUM & K er mindre ligegyldig og en del af noget større.

  Besøget på West London YMCA gør at jeg nu ikke kun ser YMCA som klubarbejde, som vi har i Danmark, men også som en organisation som blå kors.

  Undervisningen fra Michael kan jeg bruge både i skole, på arbejde, i fritiden og selvfølgelig i KFUM & K, til at forstå mennesker bedre, og til dels også mig selv.

  Jeg har også lært en masse om KFUM & K, som gør at mit bånd til organisationen er blevet stærkere idet jeg er født ind i organisationen og dermed ikke selv har valgt at være medlem. Turen gør dermed at jeg selv har fået lov til at opleve hvad YMCA er og hvad den gør for mennesker i verden.

  Michael Rahbek Pedersen

  Super fed tur ! sad lige i øjet:)

  fik en hel masse godt ud af det, både om andre og mig selv:)

  Mvh. Michael :)

  Anders Hald Vestergård

  På turen til London med netværkspiloterne blev jeg bombarderet!

  Overvældet af tusindvis af indtryk, i godt selskab med kendte og ukendte mennesker, og et meget spændende projekt, kan jeg tænke tilbage på en fantastisk tur med KFUM og KFUK.

  Alle deltagere var klar på at få det maksimale ud af turen. Dette gjorde undervisningen spændende og udfordrende. At sidde overfor en person som du først lige har lært navnet på, og fortælle dine svagheder (og styrker) i forskellige situationer er faktisk ret grænseoverskridende.

  Underviseren Michael Bager satte nye vinkler på ting, provokerede, udfordrede, lyttede og motiverede. Han overførte teorien i undervisningen til noget konkret vi kunne bruge. Inspirationen fra undervisningen gjorde det nemmere, da vi skulle arbejde med vores projekt: ”at styrke netværket i Unge Voksne i Ikast”. Gennem arbejde med egne kompetencer, selvledelse, anerkendende tilgang, gruppedynamik, teamroller og meget mere blev vi klogere på os selv og hinanden.

  ”Bag ethvert problem ligger en frustreret drøm - så fokusér på drømmen i stedet for problemet” (Peter Lang). Citatet fra undervisningen beskriver meget godt, hvordan man skal komme videre, uden at fokusere på problemer. Derudover er det meget relevant for Unge Voksne i Ikast.

  I starten af udannelsen kunne det være svært at se, hvorfor vi skulle være i London. Men da vi havde set West London YMCA og oplevet byen og de utallige kulturer, gav det mening. Det var spændende at opleve en by, hvor der er alt - og ikke kun én måde at gøre tingene rigtigt på. Tingene blev sat i perspektiv, da vi så at Unge Voksne i Ikast kun er en lille del af noget større.

  Kurset var delt op i ”Jeg” og ”Vi” med mottoet ”hvis man gør det man plejer at gøre, får man det, man plejer at få”. Netværkspilotuddannelsen er ikke bare det at lære, hvordan du laver en bedre ”klub”, man lærer også rigtigt meget om sig selv. Meget af det jeg har lært, kan jeg bruge i hverdagen - i KFUM og KFUK og mange andre steder.

  Mvh. Anders

  Malene Finnemann Jensen

  Ligesom ethvert andet kursus fra KFUM & KFUK var netværkspilot uddannelsen en stor succes! Undervisningen var helt i top, spændende og lærerig. Man kan bruge undervisningen i børneklubben, men også på en almindelig skoledag. Man lærte at kende sig selv og ikke mindst de mennesker der er omkring én.

  At det forgik i London, var en super ide. Byen er fantastisk og kulturerne er vidt forskellige fra bydel til bydel. At besøge YMCA var meget interessant. YMCA i London kan ikke sammenlignes med M&K som vi kender det i Danmark. - Besøget udvidende min horisont, og fik mig til at tænke over at KFUM og KFUK i Danmark måske skal anvende deres ressourcer på andre fokusområder, vi er trods alt en kæmpe organisation med mange frivillige hænder.

  Kurset bestod af meget mere end undervisning, fritid og fælles aktivitet - for man må ikke glemme de andre deltager. Det var en fornøjelse at møde så mange forskellige mennesker og på kort tid lære dem at kende.

  Alt i alt har netværkspilot uddannelsen var en stor oplevelse på mange forskellig måder.

  //Malene Finnemann Jensen

  David Høgh Poulsen

  For mig har London turen været rigtig inspirerende, lærerig, sjov og bare fantastisk! Turen og kurset har sat mange tanker i gang og givet en bedre forståelse af, hvorfor at folk omkring mig og ikke mindst jeg selv reagere som jeg nu en gang gør. Jeg har fået nemmere ved at se mine egne styrker og svagheder, og lært om hvordan det kan være vigtigt, at udtrykke sig omkring dem.

  En stor ros til ”Bageren” der formår at gøre undervisningen fangende og tilpas provokerende, så man hele tiden er med og ikke mindst holder sig vågen, selv efter tre dagen med fire timers søvn i snit. ;-)

  Så var det altså også en super gruppe unge at være af sted med, som er villige til at investere i nye venskaber, og fortælle ud af, hvad de har på hjertet.

  Jeg føler at turen har givet mig mange gode input, som jeg bruge af i hverdagen og særligt i arbejdet med unge. Så tak for en super fed tur, og for at I var med til, at gøre det til det!

  Venligst David Se Toves billeder fra turen

  her

  og Anders' billeder flere

  her

  De støtter os