Ugen der gik i KFUM og KFUK i Ikast…

  På den anden side af uge 45, gi’r et tilbageblik på det, jeg fik øje på med KFUM og KFUK briller, et bredt og dejligt aktivitetsbillede. Har du lyst at ”se” med?
  Søndag

  debuterede det nye SøndagsGuf med gudstjeneste i Fonnesbæk kirke og efterfølgende pizza og høvdingebold i Gymnasiehallen. Det er Familieguf, der nu har flyttet mødetidspunktet til 4 søndage årligt.

  Mandag

  aften mødtes foreningens økonomiudvalg og drøftede bl.a om det vellykkede og udbytterige cykelrally, skal gentages allerede til næste år. Efter overvejelser for og imod, landende beslutningen ved at Cykelrally afvikles igen om to år i 2012.

  Tirsdag

  er jo Y-design dag. Denne tirsdag med et nyindrettet værksted. Jo – for tingene bli’r altid sat lidt anderledes, når de bli’r flyttet tilbage efter at ha’ været i ”depot” under Basaren, hvor ALT der ikke er låst inde eller mærket risikerer at blive solgt!.

  Y-design tøserne filtede denne dag; alt fra luffer til penalhuse. Det er en go’ årstid for at filte J.

  Unge Voksne dukkede op om aftenen i Kirkecentret til drøftelse af tabuemner. Unge Voksne er her i efterårssæsonen opdelt i Teams der på skift står for aftnerne. Jeg befandt mig i den helt anden ende af byen – men ellers gad jeg godt ha’ hørt de unges meninger om alt fra tro til seksualitet. Er det mon stadig de samme overvejelser en 20 årig gør sig i dag som for 20 år siden?

  I den anden ende af byen holdt en lille arbejdsgruppe evaluering over dette års udgave af Børneland ved Basaren. Et børneland der endnu engang dannede en hyggelig base for især de mindste børn og deres familier. Mange KFUM og KFUKere tog tjans i boderne og bl.a derfor har børneland også en netværks skabende ramme for at vi ses på tværs af klubber og afdelinger. Men også på de øvre etager var især voksne KFUM og KFUK’ere i sving sammen med mange andre frivillige i Kirkecentret. Der er masser af gevinster ved basar; både dem vi vinder i tombolaen, men også den ”bløde” men store gevinst: at alle brugere af Kirkecentret oplever et sus sammen i huset!

  Onsdag

  kom så omsider den hemmelige Mr. X til Mini-teen. Det blev til et spændende indblik i, hvordan man klarer sig – når man ikke kan gå. For det kan Martin, alias Mr. X, nemlig ikke. Martin er lam og har hele 5 kørestole, som hver har deres funktion. Børnene havde mange spørgsmål, og det var spændende at få lov at låne Martins kørestol til ræs…

  Club T tog lænestolene på nakken – i bogstaveligste forstand. Der var sofaløb på programmet, og det blev en morsom aften for de unge, der i grupper måtte slæbe rundt med en lænestol, som hele gruppen skulle skynde sig at sætte sig i, inden lederne tog et billede. ”Det var rigtig sjovt – og lidt pinligt da vi skulle ha’ et billede af en hund, og så måtte vi bare spørge en vildtfremmed hundelufter, om vi måtte ta’ et billede af hendes hund, men det måtte vi gerne” – fortæller en glad Club T deltager.

  Torsdag

  gik de ”Voksne på tværs” for sammen med Erik Knudsen at drøfte, hvad der er de 10 vigtigste ting i kristendommen, og hvordan denne ”top 10” rangordnes. Det blev til spændende overvejelser om Treenigheden ligger højere end Jesus Kristus.

  Fredag

  var der så afgang til Indien for Familiehygge, der havde sat det internationale ”IND I EN anden verden” på programmet. Gennem filmklip fra lektiecaféen i Madurai, som KFUM og KFUK støtter, fik deltagerne bl.a et indblik i hvordan det er at leve i et kaste-system, som Indien stadig håndhæver. Et system som binder de fattige i at forblive fattige.

  Film var der også på programmet i Fredagstilbuddet til familieklubbernes store børn. Godt udstyret med storskærm, højtalere og masser af popcorn flød de unge ud til filmen om ”Evan, den almægtige”. Og nu er vi så godt i gang med uge 46. En uge, hvor Unge Voksne søndag flyttede ind i Kirkecentret til kollektivuge. Det er SÅ dejligt at ha’ dem her. Alt på 1. sal forandres i sådan en uge: toiletter forandres til Badeværelser med fladjern, sminkespejle og dejlige dufte. Køleskabet bugner af salat, pølsehorn og mini-mælk – og ”det grønne værelse” er blevet ”det grønne SOVEværelse”.

  Men ærgerlig nok, har Unge Voksne ikke været alene i Kirkecentret i nat!

  Her til morgen gjorde Lone (Kirkecentrets daglige leder) den trælse opdagelse at alle de store PH lamper i Ansgarsalen er stjålet i løbet af natten! Så gik den ikke længere… Nogen har åbenbart fået øje på – og har tilladt sig at hente de værdifulde gamle lamper. Nå, nu er det igen tid for en omgang Y-design.

  Tak fordi du læste med i bare noget af det, der skete i KFUM og KFUK i Ikast i den forgangne uge – og VELKOMMEN til en enhver til endnu flere oplevelser i de kommende uger. Bedste hilsner fra Tove

  De støtter os